Kommunikation

En introduktion till sociala medier för föreningar

Evenemang på Facebook

Facebook-Events---Your-guide-to-hosting-great-events-with-Facebook

Facebook-Events---Your-guide-to-hosting-great-events-with-Facebook
Bild: Gustav Sjöstedt

 

Ett verktyg som är unikt för Facebook är möjligheten att “skapa evenemang” på plattsformen. I ditt evenemang kan du ange tid, plats, lägga till bilder, övrig media och en beskrivning. Du kan också bjuda in personer till evenemanget på Facebook och dela det i ditt flöde. Andra personer kan i sin tur också bjuda folk till evenemanget, och ange om de vill komma eller inte.

Evenemang på Facebook kan användas på många kreativa sätt, och är framför allt ett bra sätt att bjuda in medlemmar till arrangemang som anordnas av er förening. Det är ett enkelt sätt att ta del av information kring arrangemanget. Om till exempel tid och plats skulle ändras, så blir deltagarna varse direkt. Snarare än att behöva kommunicera ut det till samtliga per email eller annan kontakt.

 

Enkel marknadsföring för er förenings aktiviteter

Det här är ett bra verktyg för just marknadsföring av händelser och evenemang, och kan lätt spridas genom att bjuda in personer. Det kan också ge en mindre formell känsla och göra att evenemanget framstår mer lättsamt och tillgängligt.

Personer kan också ställa frågor relaterade till evenemanget i ett separat flöde som skapas genom evenemanget. Det här gör det enkelt att kommunicera med deltagare.

Ett inbjudande Facebook-evenemang med bilder och enkel beskrivning kan vara väldigt betydelsefullt för till exempel ett årsmöte, och då användas som komplettering till en kallelse.